söndag 16 mars 2008

Skivrecension: Disfear - Live the Storm

Detta är Disfears andra platta med Tomas "Tompa" Lindberg på sång och jag måste säga, att jag tycker att det är i Disfear som hans rossliga pipa gör sig bäst. Bättre än i At the Gates, bättre än i The Crown och definitivt bättre än i Skitsystem. Ni som följt Disfear ett tag vet också, att bandet bytte musikalisk inriktning i samband med att Tompa tog över micken. Från skitig, pissförbannad råkäng till Motörhead-osande rockkäng, dock fortfarande baserat på d-takt, d-takt och åter d-takt. Personligen tycker jag bättre om bandets nya stil.

Jämfört med förra plattan "Misantropic Generation" (Relapse Records, 2003), hörs inga större musikaliska skillnader på "Live the Storm", förutom en skum slidegitarr och den jävligt schyssta refrängen i "Fiery Father", som osar neokäng lång väg. Annars, som sagt, inget nytt under solen, plattan mal på i d-takt rätt igenom, men känns ändå relativt nyanserad. Lyssna t ex på "The Furnace", en mörk, obehaglig "D-taktsballad" (nytt begrepp?). Rätt tufft ändå hur mycket man kan göra med en taktart..

Produktionen är tät och fet (plattan är inspelad i Boston hos Converge-gitarristen Kurt Ballou), bandet är tight och det svänger som satan. Inga konstigheter, man vet vad man får. "Live the Storm" är en platta som lär plockas fram på en hel del förkrök framöver, misstänker jag!
7/10
/Jocke

Disfear på Myspace

Officiell hemsida

Photobucket

Inga kommentarer: