fredag 16 maj 2008

Skivrecension: Passiv Dödshjälp - S/T

Passiv Dödshjälp från Gävle blandar och ger av både punk, crust och metal på sitt debutsläpp. Den självbetitlade skivan är egentligen en demo, släppt på svenska crust/punk-etiketten Halvfabrikat. Ljudkvalitén skiftar något eftersom de åtta spåren är inspelade vid två olika tillfällen i två olika studios. Låter mörkt och brutalt hursomhelst.

Åtta låtar bjuds det på, varav alla utom avslutande "Cursed" vrålas på svenska. Finns inga bottennapp eller utfyllnadslåtar här, allt är välskrivet och välspelat. Bandets vokalist Magnus Hellbom gör ett strålande jobb och förmedlar både smärta, ilska och ångest på ett sätt som gör musiken rättvisa. Ibland låter det inte helt olikt Skitsylen från Human Waste/Ambulance/Totalt Jävla Mörker/Dödsdömd etc.

Jag hör spår av såväl blackmetal som breakdown-hc här och var, men grunden står stadigt i brutalt crustmangel. Tuffa samplingar dyker upp lite varstans och stärker helhetsintrycket ytterligare. Ge det här bandet en riktigt schyst inspelning och ett fullängdssläpp så kan det bli precis hur bra som helst, skulle gärna hört några låtar till. Men för blott tjugofem spänn finns det ingen tvekan, det är prisvärt som fan, så KÖP!
8/10
/Jocke

Passiv Dödshjälp på Myspace

Photobucket

Inga kommentarer: